persisk, Recipe, sylt

Recept på Persisk Sylt – En Söt och Härlig Delikatess

sylt

Välkommen till vårt recept på persisk sylt!

Persisk sylt är en älskad delikatess som har sin egen unika karaktär och smakprofil. Den är känd för sin söta smak och används ofta som ett tillbehör till bröd, bakverk och mejeriprodukter. Med vårt recept kan du enkelt göra din egen persiska sylt hemma och njuta av dess förföriska smaker när som helst på dagen.

Persisk Sylt Ingredienser

500 gram färska bär (t.ex. hallon, jordgubbar, blåbär) 1 tbsp
2 dl socker 1
1 msk färskpressad citronjuice 2
1 tsk rosevatten (valfritt) 30 g

Tillgänglig i vår butik

Aprikos sylt

34,90 kr

Balang Sylt

34,90 kr

Persika sylt

34,90 kr

Fikon Sylt

34,90 kr

Morot Sylt

34,90 kr

Ros Sylt

34,90 kr

Morot Sylt

29,90 kr

Instruktioner:

  1. Tvätta bären noga och ta bort eventuella stjälkar eller blad.
  2. Lägg bären i en kastrull och tillsätt sockret. Rör om försiktigt så att bären täcks av sockret.
  3. Låt bären och sockret koka upp på medelhög värme. Rör om då och då för att undvika att bären bränner fast i kastrullen.
  4. När bären börjar mjukna och släppa ifrån sig sin naturliga saft, tillsätt citronjuice och rör om igen.
  5. Låt sylten sjuda på låg värme i cirka 30-40 minuter tills den tjocknar och får en geléliknande konsistens. Rör om då och då för att undvika att sylten fastnar i botten.
  6. Ta bort kastrullen från värmen och låt sylten svalna något.
  7. Om du vill ge din persiska sylt en extra touch av smak, tillsätt rosevatten och rör om försiktigt.
  8. Häll den färdiga sylten i rena glasburkar och förslut dem ordentligt.
  9. Förvara sylten i kylskåpet och använd inom 2-3 veckor.
sylt
sylt

Denna läckra persiska sylt kommer att sätta färg och smak på dina måltider. Njut av den på ditt morgonbröd, pannkakor eller som ett sött tillbehör till yoghurt. Låt smakerna från Persien förföra dina smaklökar och ge en extra dimension till dina favoriträtter.

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *