Recipe

Olive Tapenade Bruschetta med Mango och Ägg Recept

Denna Olive Tapenade Bruschetta med Mango och Ägg är en smakrik och fräsch rätt som kombinerar salta oliver, söt mango och krämiga ägg. Perfekt som förrätt eller en lätt måltid.


Ingredienser

För Olive Tapenade:

  • 1 kopp gröna eller svarta oliver, urkärnade
  • 2 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tesked citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

För Bruschetta:

  • 1 baguette eller rustikt bröd, skuret i skivor
  • 1 mogen mango, skuren i små bitar
  • 2 ägg
  • Färsk basilika eller persilja för garnering (valfritt)

Instruktioner

  1. Förbered Olive Tapenade:
    • I en matberedare, kombinera oliver, kapris, vitlök, olivolja och citronsaft. Mixa tills du får en grov smet. Smaka av med salt och peppar.
  2. Förbered Bruschetta:
    • Rosta brödskivorna i en brödrost eller i ugnen tills de är krispiga och gyllene.
  3. Tillaga Äggen:
    • Koka äggen efter önskemål (mjukkokta eller hårdkokta). Skala och skär dem i skivor.
  4. Montera Bruschetta:
    • Bred ett lager olive tapenade på varje brödskiva. Lägg på mango bitar och skivor av kokt ägg.
  5. Servera:
    • Garnera med färsk basilika eller persilja om så önskas. Servera genast och njut!

Tips

  • För extra smak, kan du lägga till en skvätt balsamvinäger på mango och ägg.
  • Byt gärna ut äggen mot avokado för en vegansk version.

Ingredients

For 4 Serves
Vegetable Oil 1 tbsp
Onion 1
Garlic Cloves 2
Fresh Ginger Root 30 g
Curry Powder 1 tbsp
Allspice 1 pinch
Thyme Sprigs 2
Scotch Bonnet Chillies 1
Tomatoes 400 g
Coconut Milk (canned) 400 mL
Bananas 2
King Prawns 400 g
Lime 1/2

Available in our store

Step 1

Let’s start by getting all the veggies ready.

Peel and slice the fresh ginger root, thinly chop the onions, and slice the scotch bonnet chillies. Then, cut the fresh tomatoes into chunks and set all the prepared vegetables aside.

Next, heat the vegetable oil in a large skillet and then add the chopped onion and crushed garlic. Sizzle until the garlic is fragrant and then, add the sliced ginger, curry powder, allspice, and torn thyme sprigs.

Cook the spices for a few minutes to release all their flavour.

Step 2

Let’s start by getting all the veggies ready.

Peel and slice the fresh ginger root, thinly chop the onions, and slice the scotch bonnet chillies. Then, cut the fresh tomatoes into chunks and set all the prepared vegetables aside.

Next, heat the vegetable oil in a large skillet and then add the chopped onion and crushed garlic. Sizzle until the garlic is fragrant and then, add the sliced ginger, curry powder, allspice, and torn thyme sprigs.

Cook the spices for a few minutes to release all their flavour.

Step 3

Now, it’s time to add the delicious bananas.

Peel and slice the bananas into chips and add them to the coconut curry. Then, cook for 5 minutes or just enough for the fruit to release its flavour.

Avoid overcooking them, or they will turn too mushy.

Step 4

Now, tip in the king prawns and squeeze in the lime.

Cook the banana curry for a further 5 minutes.

When the shrimps turn pink and slightly curved, they’re ready. Avoid overcooking them, or they will shrink too much and get chewy.

To finish, serve this delicious prawn banana curry with steamed rice and garnish with black pepper and thyme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *