Bakery, Recipe, ris

Hur man lagar en läcker och traditionell persisk risrätt – Pilau

persisk risrätt

Introduktion: Pilau är en av de mest älskade traditionella rätterna i den persiska matkulturen. Med tiden har pilau blivit en av de välkända rätterna runt om i världen. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man lagar pilau och dela viktiga tips för att göra denna läckra maträtt.

Ingredienser

2 koppar ris 1 tbsp
400 gram köttfärs 1
1 medelstor lök 2
1 matsked barberries (zeraeshk) 30 g
Curry Powder 1 tbsp
Salt efter smak 1 pinch
Kryddor efter önskemål (saffran, kanel osv.) 2
1 kopp vatten 1

Tillgänglig i vår butik

Royal Ris

234,90 kr

Satiyar Ris

239,00 kr

Satiyar Ris

219,00 kr

Persisk Ris

449,90 kr

Ajay Ris

44,90 kr

Ris Rökt

99,90 kr

Gole Lala Ris

248,90 kr

Persisk Ris

229,00 kr

Tillagning

  1. Börja med att skölja riset i kallt vatten och låt det ligga i blöt i cirka 30 minuter. Därefter ska du rinna av vattnet.
  2. Hacka löken och stek den i en kastrull med olja tills den blir gyllene.
  3. Lägg i köttfärsen och stek tills den ändrar färg.
  4. Tillsätt riset i kastrullen och fräs det tillsammans med köttfärsen och löken i cirka 2-3 minuter.
  5. Tillsätt vattnet till kastrullen. Vattnet bör täcka riset med cirka 1 cm.
  6. Tillsätt salt och önskade kryddor för att ge pilauen extra smak. Du kan använda saffran och kanel för en autentisk smak.
  7. Låt pilauen koka upp på hög värme och sänk sedan värmen till låg.
  8. Täck kastrullen med lock och låt pilauen sjuda i cirka 20-25 minuter tills riset är genomkokt och mjukt.
  9. Under tiden kan du förbereda den knapriga toppingen genom att steka barberries (zeraeshk) i lite olja tills de blir krispiga.
  10. När pilauen är klar, ta bort kastrullen från värmen och låt den vila i några minuter för att
  11. Servera pilauen på en stor tallrik och toppa den med de krispiga barberries (zeraeshk).
  12. För en extra touch av smak och färg, kan du dekorera pilauen med lite saffranstrådar.
  13. ångan ska fördelas jämnt.
persisk risrätt

Nu är din läckra och autentiska persiska pilau klar att avnjutas! Dela gärna detta recept på sociala medier och andra plattformar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *