Vegetables & Fruits

Papaya Smoothie Bowl

En papaya smoothie bowl är en tropisk, uppfriskande och hälsosam delikatess perfekt för frukost eller ett mellanmål. Fylld med vitaminer och toppad med dina favoritfrukter och krispiga tillskott, är den både näringsrik och god.


Ingredienser

För Smoothie Basen:

  • 1 kopp (240 ml) mogen papaya (skalad, urkärnad och hackad)
  • 1 fryst banan
  • ½ kopp (120 ml) växtbaserad mjölk (t.ex. mandel-, kokos- eller havremjölk)
  • ½ kopp (120 ml) apelsinjuice (valfritt, för extra sötma)

Toppings (Välj dina favoriter):

  • Färska frukter (t.ex. bär, bananskivor, kiwi)
  • Granola eller müsli
  • Kokosflingor
  • Chiafrön eller linfrön
  • Nötter eller nötsmör
  • Ett stänk honung eller lönnsirap

Instruktioner

  1. Mixa Smoothie Basen:
    • I en mixer, kombinera papaya, fryst banan, växtbaserad mjölk och apelsinjuice (om du använder det).
    • Mixa tills blandningen är slät och krämig. Tillsätt mer mjölk om du vill ha en tunnare konsistens.
  2. Montera Skålen:
    • Häll smoothien i en skål.
    • Arrangera dina valda toppings vackert ovanpå.
  3. Servera och Njut:
    • Servera omedelbart och njut av din tropiska papaya smoothie bowl!

  • För en krämigare konsistens, lägg till en klick växtbaserad yoghurt eller frysta mangobitar.
  • För att förbättra smaken, tillsätt en pressad lime eller en nypa ingefära.

Denna papaya smoothie bowl är ett färgstarkt sätt att kickstarta din dag eller njuta av en nyttig dessert! 🌴✨

Ingredients

For 4 Serves
Vegetable Oil 1 tbsp
Onion 1
Garlic Cloves 2
Fresh Ginger Root 30 g
Curry Powder 1 tbsp
Allspice 1 pinch
Thyme Sprigs 2
Scotch Bonnet Chillies 1
Tomatoes 400 g
Coconut Milk (canned) 400 mL
Bananas 2
King Prawns 400 g
Lime 1/2

Available in our store

Royal Ris

234,90 kr

Satiyar Ris

239,00 kr

Satiyar Ris

219,00 kr

Persisk Ris

449,90 kr

Ajay Ris

44,90 kr

Ris Rökt

99,90 kr

Gole Lala Ris

248,90 kr

Step 1

Let’s start by getting all the veggies ready.

Peel and slice the fresh ginger root, thinly chop the onions, and slice the scotch bonnet chillies. Then, cut the fresh tomatoes into chunks and set all the prepared vegetables aside.

Next, heat the vegetable oil in a large skillet and then add the chopped onion and crushed garlic. Sizzle until the garlic is fragrant and then, add the sliced ginger, curry powder, allspice, and torn thyme sprigs.

Cook the spices for a few minutes to release all their flavour.

Step 2

Let’s start by getting all the veggies ready.

Peel and slice the fresh ginger root, thinly chop the onions, and slice the scotch bonnet chillies. Then, cut the fresh tomatoes into chunks and set all the prepared vegetables aside.

Next, heat the vegetable oil in a large skillet and then add the chopped onion and crushed garlic. Sizzle until the garlic is fragrant and then, add the sliced ginger, curry powder, allspice, and torn thyme sprigs.

Cook the spices for a few minutes to release all their flavour.

Step 3

Now, it’s time to add the delicious bananas.

Peel and slice the bananas into chips and add them to the coconut curry. Then, cook for 5 minutes or just enough for the fruit to release its flavour.

Avoid overcooking them, or they will turn too mushy.

Step 4

Now, tip in the king prawns and squeeze in the lime.

Cook the banana curry for a further 5 minutes.

When the shrimps turn pink and slightly curved, they’re ready. Avoid overcooking them, or they will shrink too much and get chewy.

To finish, serve this delicious prawn banana curry with steamed rice and garnish with black pepper and thyme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *