Recipe

Räkor och banancurry

Vill du prova något riktigt unikt och otroligt gott? Fortsätt läsa och lär dig hur du lagar en kryddig karibisk curry med bananer, räkor och Scotch Bonnet-chili.

De kontrasterande smakerna i denna curry är det som gör den så speciell. Krämig kokosmjölk förenar bananens sötma med räkorna och deras milda skaldjurssmak. Lägg till den eldiga hettan från Scotch Bonnet-chili, och du får en rätt fylld med djärva jamaicanska smaker.

Varför bananer istället för matbananer?
För detta recept har vi valt bananer istället för matbananer av två skäl:

  1. Bananer är sötare än matbananer, vilket ger en fin balans i curryn.
  2. Bananer är lättare att hitta i de flesta butiker.

Men om du vill följa en mer traditionell karibisk stil kan du använda matbananer. Tänk bara på att curryn inte blir lika söt.

Därför kommer du att älska denna rätt
Denna kryddiga curry är inte bara full av smaker – den är också näringsrik! Den är fylld med färgglada grönsaker och nyttiga skaldjur. Curryn innehåller:

  • 350 kalorier
  • 43 % av ditt RDI för protein
  • Endast 7 % av ditt RDI för kolhydrater

Servera med ris eller bröd för att göra det till en komplett måltid.

Vi är så glada att du ska prova detta recept, och vi hoppas att du kommer att njuta av det lika mycket som vi gjorde. Följ de enkla stegen nedan, så har du denna läckra rätt på din tallrik på bara 30 minuter!

Ingredients

For 4 Serves
Vegetable Oil 1 tbsp
Onion 1
Garlic Cloves 2
Fresh Ginger Root 30 g
Curry Powder 1 tbsp
Allspice 1 pinch
Thyme Sprigs 2
Scotch Bonnet Chillies 1
Tomatoes 400 g
Coconut Milk (canned) 400 mL
Bananas 2
King Prawns 400 g
Lime 1/2

Available in our store

Royal Ris

234,90 kr

Satiyar Ris

239,00 kr

Satiyar Ris

219,00 kr

Persisk Ris

449,90 kr

Ajay Ris

44,90 kr

Ris Rökt

99,90 kr

Gole Lala Ris

248,90 kr

Steg 1

Låt oss börja med att förbereda alla grönsaker.

Skala och skiva den färska ingefäran, hacka löken tunt och skiva scotch bonnet-chilifrukterna. Skär sedan de färska tomaterna i bitar och lägg alla förberedda grönsaker åt sidan.

Hetta upp vegetabilisk olja i en stor stekpanna och tillsätt sedan den hackade löken och den pressade vitlöken. Låt det fräsa tills vitlöken doftar, och tillsätt därefter den skivade ingefäran, curry, kryddpeppar och rivna kvistar av timjan.

Stek kryddorna i några minuter för att frigöra alla deras smaker.

Steg 2

Låt oss börja med att förbereda alla grönsaker.

Skala och skiva den färska ingefäran, hacka löken tunt och skiva scotch bonnet-chilifrukterna. Skär därefter de färska tomaterna i bitar och lägg alla förberedda grönsaker åt sidan.

Hetta upp vegetabilisk olja i en stor stekpanna och tillsätt den hackade löken och den pressade vitlöken. Låt det fräsa tills vitlöken börjar dofta. Tillsätt sedan den skivade ingefäran, currypulvret, kryddpepparn och de rivna timjankvistarna.

Stek kryddorna i några minuter för att frigöra alla deras smaker.

Steg 3

Nu är det dags att lägga till de läckra bananerna.

Skala och skiva bananerna i tunna skivor och lägg dem i kokoscurryn. Låt sedan allt koka i 5 minuter, eller precis så länge att frukten släpper sin smak.

Undvik att överkoka dem, annars blir de för mosiga.

Steg 4

Tillsätt nu kungsräkorna och pressa i lime.

Låt banancurryn koka i ytterligare 5 minuter.

När räkorna blir rosa och lätt böjda är de klara. Undvik att överkoka dem, annars krymper de för mycket och blir sega.

Avsluta med att servera denna läckra curry med räkor och banan tillsammans med ångat ris. Garnera med svartpeppar och timjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *